Nice and the start of Grand Randonnée 5

In Danish. English translation below.

Hvis du står nede på promenaden i Nice og kigger nordpå op mod  bjergene,  som omkredser byen. Kan du i forvejen forestille dig hvor smuk en udsigt der må være der oppe fra.

Hvis du tager trammen fra Masséna pladsen til stoppestedet ved Borriglione og går op ad Avenue Borriglione til Place Alexandre Medecin står du ved starten en af en de lange vandreruter i Frankrig, der kaldes Grand Randonnée eller blot GR. Det er GR5, der starter her og går hele vejen til Amsterdam.

Det er en heftig stigning gennem byen og jeg valgte at starte fra pladsen. Hurtigt kom jeg til Vieux Chemin de Gairaut, som går helt op til L’aire Saint Michel. Herfra gik jeg af Chemin de Chateaurenard ind i naturområdet og ud og op på bjergkammen.

Det er en stigning på næsten 800 meter fra startpunktet. Og der er rulle sten og høje trin det sidste stykke op. Når du først er oppe på bjerget er der selvfølgelig en fantastisk udsigt over området. Franskmændene går med deres børn i området. Så de må være vandt til det, men det er også en af franskmændenes ynglingsbeskæftigelser at vandre.

Jeg gik cirka 6 km ud og vendte så tilbage til byen. Og så går det ellers nedad. For mig knapt så anstrengende som turen op, men stadig kræver det lidt med rullesten og høje trin.

Bjergene er smukke i deres efterårsfarver på denne årstid og det var en rigtig dejlig tur.

Mere beskrivelse ved de enkelte billeder.

In English

If you are standing down on the promenade in Niceand are looking northwards towards the mountains that surround the city. You can imagine how beautiful a view it would be from up there.

If you take the tram from Masséna to the stop at Borriglione and go up Avenue Borriglione to Place Alexandre Medecin you are at the start of one of the long hiking routes in France called Grand Randonnée or just GR. It is GR5 that starts here and goes all the way to Amsterdam.

It’s a hefty climb through the city and I chose to start from the square. I quickly came to Vieux Chemin de Gairaut, which goes right up to L’aire Saint Michel. From there I went to Chemin de Chateaurenard into the nature area and out on the mountain crest.

It is an increase of almost 800 meters from the starting point. And there’s rolling stone and high steps the last piece up. Once you are up on the mountain there is of course a great view of the area. The French walk with their children in the area. So they must be used to it, but it is also one of the French’s favorite activities to walk.

I walked about 6 km and then returned to the city. And then it goes down. For me hardly as strenuous as the trip up, but still requires a little bit in the rolling stones and the high steps.

The mountains are beautiful in their autumn colors and it was a really nice trip.

More description connected to each image.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”date” animation_effect=”bounce” album_title=”true” album_id=”57″]

Skriv et svar