Dag 20 – Mod Sahagun og krydser halvvejs punktet ?

Dato: 19. september 2016

Fra: Ledigos
Til: Sahagun
KM: 17

Km til Santiago: 370

Temperatur og vejr:

6 til 21 grader klar vejr og sol
Stod først op kl 6 her til morgen.  Skulle først have morgenmad kl 7 så jeg kunne let have sovet til kl 6.30. Jeg skal kun gå 17 km i dag, så jeg er allerede fremme ved 12.30 tiden.
Så tror jeg, at bølgen af pilgrimme er et godt stykke foran, men nu må vi se.
Vi er hurtigt i Terradillos de los Templarios og bevæger os ud af byen mellemstore solsikke marker og høstede hvedemarker. Himlen er lyserød hele vejen rundt i horisonten. Det er helt fantastisk smukt. Der er kort mellem byerne i dag så der er mulighed for både anden og tredje morgenmad.
Terrasillos de los Templarios var fuldstændig lukket, så det var bare videre mod Moratinos. Endelig væk fra vejen og ud på en sti igen. I Moratinos var der åbent på et herberg, så var det tid til en cafe americano og en doughnut.
Dejligt lille sted, som jeg gerne vil overnatte på hvis jeg går turen igen.
Efter 3 kilometer nåede vi San Nicolas del Real Camino. Igen en fin lille by, der ligesom de øvrige byer er temmelig forfalden for nogen bygningers vedkommende.
Herefter gik det langs landevejen mod Puerta de Sahagun.
Nu var det sådan, at jeg både i går og i forgårs hårdnakket havde påstået, at de ville være en halvvejsmarkering på ruten og endda en flot en af slagsen. De fleste påstod, at sådan ikke var der ikke, da vi allerede var over halvvejs og der ikke havde været nogen markering. Men jeg havde ret. I dag kom vi til halvvejsmarkeringen. Det sjove er bare, at det er en spansk halvvejsmarkering. Og det betyder, at den lå halvvejs mellem Roncesvalles og Santiago. Og da jeg er startet fra Saint-Jean-Pied-de-Ports, som ligger 27 km fra Roncesvalles på den franske side, har jeg allerede krydset mit halvvejspunkt i går. Men flot var det monumentet man gik igennem. På den ene side står en ridder og kigger mod Santiago og på den anden side en bonde, der kigger mod, ja, Roncesvalles.
Kort efter var vi Sahagun og gik på jagt efter et herberg. Vi fandt et fint et, men det lå uden for bymidten, så vi endte på det kommunale, som ligger i en nedlagt kirke. Lige ved siden af ligger så den nye kirke.
Jeg har lavet ratatouille, som vi skal spise senere og der er selvfølgelig alt for meget, så jeg har inviteret en japaner og en tjekke til at spise med sammen med Waki og jeg.
Det er en fin by med et meget smukt torv med gamle bygninger. Rigtig hyggeligt.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”fadeIn” album_title=”true” album_id=”31″]

Love is all there is
It makes this world go round

 

En tanke om "Dag 20 – Mod Sahagun og krydser halvvejs punktet ?"

Skriv et svar