Beslutningen

Caminoen er en pilgrimsrejse, en rejse for sjælens frelse, en rejse mod tilgivelse. Jeg har drømt om at gå Caminoen i mange år og som det gælder for alle andre mennesker, der drømmer om noget, er det kun mig selv, der kan få drømmen til at gå i opfyldelse. Alligevel er det ikke mig selv, men nærmere omstændighederne, der har skubbet til mig. Og nu står jeg her uden job, men med en drøm, der bliver til virkelighed.

Fakta er, at jeg har købt en billet til Biarritz via London og så er det ligesom bestemt. Ingen svinkeærinder, ingen dårlige undskyldninger, kun glæde og en sær ubestemmelig beslutsomhed, som egentlig ikke en gang var af den sædvanlige impulsive art. Beslutningen blev taget og billetten var købt 9. april 2016.

Hvad undersøgte jeg?

  1. På hvilken årstid blev det anbefalet at gå Caminoen?
  2. Hvilken by starter jeg fra?
  3. Hvordan kommer jeg til den by, hvor Caminoen starter?

Den 25. juli er Santiago de Compostella helgensdag, hvor mange gerne ankommer til byen og august er feriemåned i Spanien, så jeg vælger at gå den i september/ oktober.

Da jeg gerne vil gå den ”officielle” camino – Camino Frances starter jeg fra en lille fransk by ved foden af pyrenæerne; Saint-Jean-Pied-de-Port. Jeg har læst på Henrik Friediger’s side www.caminodesantiago.dk, at det er en dårlig ide, at starte fra denne by, da denne tur er lige op i Pyrenæerne med en samlet stigning på 1.100 meter. En meget hård start, hvis man ikke er i god form.

Jeg har 4 måneder til at komme i gå form, så jeg tager chancen og muligheden for at opleve denne smukke rute. Jeg vælger så også at lade være med at vandre de 25 kilometer til Roncesvalles, men laver en lille afstikker til Valcarlos, så jeg bider turen over i 2 dele fra starten af. Jeg har masser af tid og vil gerne nyde Pyrenæerne. Så jeg starter i Saint-Jean-Pied-de-Port.

Jeg valgte dernæst, at flyve til Biarritz, som via London ikke var så dyr. Derfra går der et tog med et skift til SJPdP.  Og så skal jeg blot finde en refugie i byen og starte ud næste morgen.

Beslutningen er taget. Jeg rejser tirsdag den 30. august og starter fra Saint-Jean-Pied-de-Port onsdag den 31. august om morgenen

My walks and hikes