Dag 5 – Højeste punkt og endnu et farvel

Dato: 4. september 2016

Fra: Pamplona
Til: Uterga
KM: 17,3 km

Temperatur og vejr:

35 C klar vejr og sol
Tidlig morgen på Caminoen. Godt jeg har et godt sove hjerte og et par gode ørepropper. Står udenfor herberget klokken er 6.44 og vi er klar til at gå.
Et par amerikanske damer mente at det var helt okay at pakke rygsækken indtil klokken 12 i nat. Jeg hørte den ikke. Jeg havde jo ørepropper på.
Vi gik ud af Pamplona ved 7 tiden og ud mod bjergene igen. Passerede igennem Cizur Menor og så ud på højsletten, som mest er præget af marker og bjerge.
Vi har fart på, jeg tror, jeg vil nå Uterga ved 11-tiden. 4,5 times tur på 17 km. Vi kommer op til Alto del Perdon. 790 meter højde og dermed min højeste stigning.
Her er så smukt. Sindssygt mange pilgrimme, men det er ok. Vi går stærk og mine ben har haft godt af pausen igår.
Efter monumentet for pilgrimme på Alto del Perdon går ned stejlt nedad og jeg får afprøvet teknikken med at gå fra side til side på stierne , så jeg belaster knæene mindre. Det går stærkt og efter en mindre stigning er vi i Uterga.
Jeg får plads på herberget og må sige farvel til Michael, der fortsætter som planlagt. Det har været hyggeligt at følges med ham, men også det har en ende.
Så er det tid til min frokost og så skal jeg i bad og slappe af. Jeg bestiller aftensmad på herberget og går over på den anden side af gaden, hvor der er en restaurant.
Klokken er nu 11.30 og tortillaen er spist og de to øl er næste drukket.

Jeg går en tur rundt i byen og ender nede ved kirken, hvor der er gudstjeneste. Da gudstjenesten er slut kommer en hel procession ud af kirken. Forrest et stort sølv kors og i midten Madonna med barnet. Meget flot. Og så starter klokkerne ellers at ringe. Hel vildt højt og det var kun en klokke, de ringede med.

trim.A1DAE9AC-ED8D-46E1-998F-A278FD21266C

Slappede ad en times tid og så kom der ellers pilgrimme ind, så der bliver nok fyldt op i nat.

Dag 5

 

En tanke om "Dag 5 – Højeste punkt og endnu et farvel"

Skriv et svar